Followers

Monday, November 19, 2012

Istanbul Aku Datang

Aku tengok movie ni on the first day dia start tayang, malam tu lepas kerja.

Memang best movie ni.
And memang ada le rasa nak tengok lagi sekali.

Dah le dah tak tengok movie yang bila keluar rasa macam best!
Selalu mesti rasa macam Okle, takde le rasa rugi beli tiket gitu.

Cerita ni fresh.  Jalan cerita yang menarik.
Dengan muka-muka yg fresh.
Shot-shot yang cantik.
Rasa nak gi Instanbul pun ada bila tengok cerita ni.
Lisa pun cute dalam cerita ni, sesuai le dia dengan watak dalam cerita ni,
so terasa macam Lisa punya best's film kot cerita ni.



Monday, October 15, 2012

Untuk 3 Hari

Lamanya aku tak update blog ni, alasan of course tiada lain, malas, ada gak fikir2 nak tutup terus sbb bkn ada orang tau pun blog ni, huhuhu tp hari ni macam rajin sikit, so update aje le.

Hari tu aku p tengok wayang cite ni.  Emm oklah, idak le rasa rugi p tengok wayang.  Cuma macam tengok pelakon-pelakon kertu le.  Heheheh...bukannya pelakon-pelakon kertu ni dah tak boleh berlakun tp biarlah sesuai dengan watak dan umur.  Macam ni Shidee berlakon jadi umur 30 emm leh lagi ke Shidee berlakon jadi umur 30?  Macam xleh aje hehehe..... Kalo diorang berlakon jadi umur sebenar tp kira macam bujang telajak ke leh terima lagi le hehehe.

Rasanya cerita ni kalo amik pelakon2 yg lebih muda berlakon lagi menarik kot.
Hehehehhe...........
Lagi aku perasan Afdlin minat gak amik Vanida berlakon jadi partner dia.

Oh rupanya filem ni adaptasi from novel Untuk 3 Hari by Ahadiat Akasha yek, tak pernah tahu pun novel ni, tebal.  Aku xminat sangat novel2 beliau (tak ingat masa remaja dulu aku minat ke tak novel beliau), so malas le nak beli ke apa.

Layans.............





Wednesday, July 18, 2012

Aku, Kau & Dia

Hari tu aku beli cerita ni kat astro first sbb nak tengok wayang tak sempat.

Emm boleh layan le jugak cerita ni.....takde le rasa rugi pun beli astro first.
And mampu ulang2 jugak lah cerita ni.
Syabas betty buat Pierre Andre.

Apa lagi nak cakap yek.
Actually aku confuse ngan suara heroin ni, lenggok suara ngan suara macam suara Lisa Surihani,
kot2 le pakai suara Lisa kan.
Tapi adik aku kata suara heroin ni lembut lagi.

Remy banyak toye dalam cerita ni.
Hhehehehe....
Kurus, bertopi.
Pastu Pierre suruh lak dia korek2 hidung le, pegang2 ketiak, then bau ketiak le.
Hhehehehe..........

Tp ada le scene yg Remy nampak hensem.  Salah satunya scene yang dia dari seberang sana nak lintas jalan ke arah heroin.  Then kena langgar.

Cerita ni salah satu pengajaran yang leh kita amik is bila nak lintas jalan hati2....hehehe...

Lagu ni banyak pakai lagu Pendam - Shahir & lagu Dejavu - Shila Amzah.

Cite ni romantik poyo le heheheh, biasa lah Pierre nye romantik kan....aaa ada satu scene tu Remy berjalan ke arah piano, masa tu aku terasa macam jelmaan Pierre lak sebab rasa macam pernah nampak kat filem lain Pierre jalan camtu dengan muka camtu...hehehe...ye le dah pengarahnya Pierre kan.

Apa-apa pun 3.5 bintang ku beri ke filem ni...heehe...

Jom layan lagu Dejavu - Shila Amzah ni.




Lirik Lagu Shila Amzah – Déjà Vu (Lagu Tema Filem Aku, Kau & Dia )


Aku bukan lemah tanpa cinta

Hanya tidak mampu sendiri tanpanya

Biarkan aku menangis kerna derita


Dia hadir mengubatkan rindu

Mengajarkan aku erti cinta

Namun semua tidak seindah ku sangka


( Chorus )

Dialah yang aku inginkan

Dia cinta yang kudambakan

Namun semua hanya tinggal mimpi

Terpisahnya cinta



Aku harus melupakannya

Aku harus memadam rasa

Namun hati tidak pernah mampu

Melepas kau pergi

( Ulang chorus )


Setelah sedar dari mimpi

Harus ku terus hidup tanpamu

Kini ku pasrah segalanya

Tentang cinta



Lagu : Sharon Paul

Lirik : Imillya Irwani



Tuesday, July 10, 2012

Dejavu Di Kinabalu 2

Ni antara favourite scene aku dalam dejavu ni.
Suka tengok gaya cool aqasha, rambut dia...
Lagu pun sesuai ngan scene...lagu butterfly dilajukan.....



Lagu ni pun antara lagu dalam dejavu, sedap gak...




Adeef - Sang Rasa

Izinkan aku memberi petuh cinta

Bagi semua yang dilanda asmara membara
Mulut dan hati selalu bicara beda
Selalu

Izinkan aku bicara apa adanya
Bahwa cinta pasti kalah oleh rasa di dada
Yang terpenting dari semua yang ada hanyalah
Rasa

Reff :

Bila rasa itu ada pasti akan abadi
Sampai hati rasa itu ikut
Rasa di hati bisa dusta dan di dustai
Percayalah kepada sang rasa








Monday, June 25, 2012

Dejavu Di Kinabalu

Wah aku sudah angau sama ini drama....
Sudah angau sama Ammar (Aqasha).

Best lah drama ni.....jalan cerita menarik, hero menarik, lagu menarik.
So now aku tengah minat lagu tema drama ni which is lagu Butterfly by Melly Goeslaw.

Cerita ni katanya tiru drama Korea Summer Scent?
Xkesah le tu yang pasti drama ni menarik.
Ada gak tiru tapi tak menarik.
Ada gak tak tiru tapi tak menarik gak, so kira okle tu drama ni.

Yang buat lagi bestnya drama ni is tunang
heroin Nadira (Tizz) baik orangnya,
caring lagi,
so kira takde cacat cela le.
Kalau jahat tu, senang cer sikit kan,
ni dah le baik...so kesian pun ada wpun me dah angau ngan Ammar sama macam Nadira le...huhuhu....
So nak tengok apa jadi kat hubungan diorang, diorang putus tak akhirnya, kalau putus, camne tu nak putus ngan laki baik camtu.

Cerita ni rasanya takde orang jahat sangat,
kalau ada pun Yusma (Rebecca) tp since dia kakak Nadira,
so tak rasa le dia akan jahat sangat kot terhadap Nadira, etc.

Bila tengok drama ni which is right after Sakura habis, baru sedar yang Sakura tu idakle best sangat, wakakkaa.

Tp yg herannya wpun aku angau drama ni xde lak rasa nak terkejar2 balik tengok.  Rilek aje tengok kat tonton.  Nape ye?  Sebab baru ada Ipad, rasa selesa tengok ngan Ipad?  Emm takto nak cakap sebab apa hehehehe......



Lirik Lagu Melly Goeslaw feat. Andhika Pratama – Butterfly


Ketika waktu mendatangkan cinta

Aku putuskan memilih dirimu

Setitik rasa itu menetes

Dan semakin parah


Bisa ku rasa getar jantungmu

Mencintaiku apa lagi aku

Jadikanlah diriku

Pilihan terakhir hatimu


reff:

Butterfly terbanglah tinggi

Setinggi anganku untuk meraihmu

Memeluk batinmu yang sempat kacau

Karna merindu



Butterfly fly away so high

As high as hopes I pray

To come and reach for you

Rescuing your soul

that previous messed up false me and you


Jalan ini jauh

Namun kita tempuh

Bagai bumi ini

Hanya milik berdua


Biar ku berlebihan

Mendekatimu

Namun ku tunggu

repeat reff


Sunday, June 17, 2012

Desperate Housewifes

Ni favourite drama aku gak ni.  Aku akan cuba follow tapi time tayangan dia time aku selalu kritikal tertido-tido depan TV tp layan aje le yg semampu hehehe....selalu aku try follow hari selasa kat tv8, and also hari rabu to jumaat kat 711, ada ke waktu yg aku tertinggal, tu aje waktu yg aku sedar ada DH le ... tp camne pun aku rasa aku quite up-to-date gak le ngan drama ni.  Now dah season finale dah.  Hari tu boring2 takde keje kat ofis termasuk le sekarang, aku gi le youtube google "DH Season 8 Finale", ada le tengok sikit-sikit video pendek2 so lebey kurang tahu le gak camne cerita ni jadi nanti.

Aku suka tengok cerita ni sebab macam Shopaholics le kadang kelakar bila tengok ada aje idea jahat/nakal diorang ni bila nak sesuatu.  And kata-kata setiap kali nak habis episod tu cam best le.  And lagi setiap orang tu ada karakter diorang masing-masing.
And bila follow kita follow camne satu watak/family tu berkembang/menua.

Actually at the moment, tu satu-satu aje drama English yg aku follow.
Ramai kata aku ratu drama Melayu...hehehe...tp sbnrnya aku memang suka tengok drama...hehehhe...
Bermula dari darjah 5, petang2 aku dah start follow drama Cina hehehe...ingat lagi masa tu Police Cadet, masa tu suka tengok Tony Leung tu...
Pastu masa sekolah menengah dah masuk asrama pun dok layan lagi cerita cina petang2....ingat lagi antara yang popular di kalangan budak sekolah aku masa tu drama Breaking Point (gila kat Leon Lai Meng masa tu) & The Drifters.

Then bila aku buat degree kat Jepang, aku layan drama Jepang lak.  Tiap2 malam mesti ada aje drama aku layan...kadang2 more than 1.  Pastu aku suka lagu based on drama le macam sekarang gak le.

Pastu bila dah balik Malaysia, now drama Melayu le....English ntah le DH aje le, tp aku rasa kalo aku try tengok yg lain actually akan ada yang sangkut tp malas hahahahaha......tp now dah malas dah nak layan drama Cina ke Korea ke Japan ke.

Kalo nak layan video DH Season 8 Finale last scene yg aku terjumpak kat youtube, click kat link bawah ni.  Hehehehe...


http://youtu.be/f3nhLlLK8Jc

Thursday, June 14, 2012

Chow Kit

Huhuhu dah lama dah aku tengok wayang cite ni tp baru sekarang update..hehehe...
Cerita ni bila kuar aje iklan dia memang teringin nak tengok, macam xmenyempat pun ada, sebab apa,
sebab nampak macam best and sebab apa lagi,
sebab ada Beto.

Tp emm rupanya tak best cerita ni.
Kira nak kata tak ada isi pun leh gak la.
Takto apa motifnya cerita ni, apa klimaksnya, macam tak ada arah tujuan.
Emm... :(

Next filem teringin nak tengok
Jiwa Taiko (salah satu sebab, sebab ada Remy le, tapi taktole kot2 last jadi cam cite Chow Kit ni gak, takde arah tujuan)
and Aku, Kau dan Dia (sebab ada Remy and pernah tengok preview macam best, tp director dia Pierre, emm best ke?)

Wednesday, June 13, 2012

Masterchef Selebriti Malaysia

Ni my favourite tv program now.
Seronok pulak tengok telatah sorang-sorang.
Diorang tak ada lah macam nak berentap sangat sesama sendiri, macam kerjasama aje, support each other.
Kadang siap tolong-tolong lagi.

So far tak tahu le siapa yang bakal menang...
Setakat post ni ditulis yang dah terkeluar is Dr. Faiz, Salamiah Hassan, Siti Sarah, Serena & Louisa Chong.


Fazley tu nampak macam terror gak - gentleman aje takde nak gaduh2 and beralah saje takde nak rebut2.
Soo Winci nampak pandai bab2 hiasan, kadang2 tengok nampak le lawanya, no wonder jd Miss Malaysia
Thanuja - jenis happy go lucky and cantik gak, dia rapat ngan Angah, so diorang dok usik2 depa berdua
Angah - bey tahan pandai masak gak dia ni
Azwan - dengan bulu-bulu dia tu bagai, pastu mulut....kecoh aa tapi boleh tengok juga le bak kata Fazley, kalau diberi arahan dia ikut....kira OK le gak dia cuma kecoh aje, so far gaduh pun gaduh main-main aje saje bikin kecoh.  Kadang comey gak tengok gaya dia tu..hehehe...
Farouk - dia and Azwan diorang dah cop kuat gaduh sesama sendiri tapi nampak le macam main2 aje, tak serious, dia ni kadang ngada-ngada gak gaya dia.
Tomok - dia ni macam lemah gak sebenarnya, tapi rasa tunggu waktu aje tu nak keluar, tapi dia cam baik-baik aje dalam ni and muka tu kadang kesian aje tengok. :D
Juliza Adlizan - dia ni katanya terror masak kan, ada buku masak semua tapi so far tak pernah menang lagi cabarang individu, agaknya kalau masak2 biasa di dapur utk jamu ramai2 dia terror kot tapi kalo utk bagi kelainan sikit kureng kot.  Macam cabaran piknik hari tu dengarnya nasik lemak n sambal dia sedap...aa kalo cam2 gitu terror le dia kot.
Raja Azmi - pun macam Azwan gak, bila dalam Masterchef ni kita boleh nampak le gak other side of her, mula2 dia ni cam berlagak2 over confident sikit, lepas dah terkena dia dah macam tak over confident dah, tapi nampak dia ni emo le, cam manja-manja aje mudah nangis aje, mesti selalu Jailani nak kena pujuk ni hehehehe.....
Jehan Miskin - suka tengok dia dalam Masterchef, gaya santai camtu nampak hensem le...dia pun ok jugak le nampak bersungguh-sungguh, dengarnya dia memang pergi belajar masak untuk Masterchef ni...bagus2 kira ada usaha le.
Karl Shafeq - dia ni mulut boleh tahan, kalau kena interview tu pot pet pot pet....

Ada sesiapa ke aku tertinggal?  Hhehehe...rasa macam takde, kalau ada tu nasib le heheheh........

Monday, June 11, 2012

Seindah Sakura

Aku rasa untuk musim ni drama yang paling aku suka drama ni lah.

Tp hero dia tu hensem memang le hensem tp character dia tu nyampah sikit.
Kalo orang input aje apa2 negative pasal Kira kat dia, dia percaya aje, takde nak selidik2 dulu,
so gerem le gerem.

Anyway Wan Sharmila nampak muda le....sesuai lagi jadi budak2 sekolah menengah.
Fasha Sandha ok lar jd budak sekolah, takde le tak sesuai sangat macam Awie & Erra jadi budak sekolah dalam Sembilu dulu.
Hehehhee...........

Kalau aku jd Kira ni aku ok aje dengan Pakcik tu, aku terima dengan baik, layan elok-elok, satu dah le Pakcik tu banyak jasa kat dia, pastu baik lak tu, kaya lak tu, pastu muka pun kira OK le....tp maybe sebab aku 30an kot so leh le terima umur macam Pakcik tu, Kira dalam ni baru 18-19 gitu, so dia rasa ketuaannya kot, so xleh terima le...hehehe...

OST drama ni pun OK best gak; Buat Ku Di Sana (Mafa feat Ronnie) dengan Harapan (Hyper Act):





sama aje video kat atas ni cuma lagu lain2 hehehe...





Wednesday, June 6, 2012

Andai Ku Bercinta Lagi - Mojo

Ish lamanya tak update blog.
Tiada alasan lain yang sesuai selain malas.
Hahahaha......

Ok le, hari ni update satu le.

Ni lagu ni, aku suka gila.  Ni sambil update blog ni sambil dengar lagu ni le.
Lagu ni lagu tema drama Ameera tp so far belum rasa suka lagi le drama tu, cuma lagu ni before drama Ameera keluar lagi dah suka, bila dengar dekat radio, dok terfikir, sedap lagu ni, siapa nyanyi yek, ada part tu macam Awie suara dia, tp satu part aje le, pastu bila dengar lagu ni kat radio, cuba nak dengar kot DJ bagitau tajuk lagu ni ke apa, last2 dapat gak.

Later after that baru tahu yang lagu ni Edry yang buat, hebat Edry.
Pastu baru tahu gak yang Edry pun salah seorang team member kumpulan Mojo ni.



Lirik Lagu Andai Ku Bercinta Lagi - Mojo


Kini kau tiada

Senafas pun ku perlu mencuba

Kau bawa pergi

Sebahagian dari jiwa raga


Bersendiri hidup umpama hilang erti

Bagaimanakah meneruskan hayat ini?


Chorus

Andai ku bercinta lagi

Suatu hari nanti

Tunjukkan di mana

Ruang hati untuknya

Yang masih belum kau huni?

Apabila tiba waktu bersemuka

Ku perlu pejamkan mata

Dan memaksa lafaz cinta

Dengan bayangmu di minda


Tiada pengganti bisa hadir

Dan mampu menyembuh

Rawan di hati meleraikan

Semangatku runtuh
Bersendiri masa umpama tak beralih

Berapa lama lagi harus ku merintih?


(Ulang korus)

Malam tidak berpurnama

Fajar tiada kejora

Aku hilang di dalam gelita kalbu

Tanpa dirimu asaku mati

(Ulang korus)
Andai ku bercinta lagi

Wednesday, April 18, 2012

Cinta Buat Emelda

Sebulan gak le tak update blog, kannya apa, malas hahahaha....

Ok last season/round nye drama dah habih where my favourite dramas were Ariana Mikhail, Aishiteru, BFF, Pelangi Kasih.

So season sekarang malas nak beria layan drama, coz kang bila start layan tersuka, tapi dalam xnak layan pun minat lak 2 drama ni;
Jangan Ambil Padang Kami &
Cinta Buat Emelda.

Cinta Buat Emelda ni mula2 malas nak tengok sebab timing dia pun selalu tak sempat, then pelakon pun nampak cam xmenarik tp hari tu kebetulan ada kat rumah layan macam eh cam best lak drama ni....pastu hari tu free kat rumah, gi khatam balik episod2 sebelum yang tak tengok via tonton...memang best le rasa...lagu dia pun best...so dah chop as my favourite drama le now.  Cuma malas le nak rushing balik rumah, so still layan kat tonton jugak.

Rasa teringin nak beli novel dia baca.





Monday, March 19, 2012

Cinta Kura-Kura

Hari tu aku tengok wayang cinta kura-kura dengan anak aku.
Okle ceritanya.
Menarik.
Rilek aje layan...xyah fikir teruk2.
Kura2 Nico tu le lawak,
selfish, then dialog dia kelakar,
pastu ngan Zizan nye suara kan...intonasi dia yg buat rasa lagi kelakar.
Okle, terhibur anak aku tengok cerita ni....anak aku tu tak banyak wayang yg dia betul2 enjoy tp yang ni dia enjoy.

Ok cam biasa meh layan preview film ni sikit plus lagu theme dia.
Suka lak lagu Pencinta Terbaik ni....lirik dia best....melodi pun catchy....sedap dengar......






Monday, February 27, 2012

Can You Keep A Secret?

So, can you keep a secret?
Hehehhee.......

Novel ni aku beli untuk buang masa tunggu anak aku.  Mula2 ingat nak beli novel Melayu aje, murah pun murah skit tp tengok novel2 Melayu yang ada kat kedai tu rasa macam err takde yg menarik aje.

Then nampak le novel ni.  As mentioned laaast time, aku ni kureng skit novel English ni sbb rasa macam tak dekat di hati jadi macam tak tertarik untuk terus membaca.  Tp aku dah baca few novel Sophie ni and memang aku tertarik nak baca novel2 dia.

And bila aku tengok sinopsis kat belakang novel ni pun nampak mnarik.  Pasal secret2 yang dia keep dari orang2 sekeliling dia.  So interesting baca bila dekat mak dia, ni secret dia, kat kawan baik dia ini secret dia, kat bf dia pun ada secret, etc. 

Actually bila fikir balik, kita pun mcm tu gak, ada aje secret kita dengan orang2 sekeliling kita tp bila ditulis macam tu nampak interesting.

Interesting bila minah ni naik flight, then dia dapat transfer ke business class, duduk le sebelah gentleman ni, flight tu goyang2, dia ni mmg takut naik flight sbnrnya, so bila dah goyang teruk camtu, dia terus ingat dia dah nak mati, habis semua rahsia dia dia terlepas kat gentleman sebelah dia tu.

And novel ni start more interesting bila actually gentleman sebelah dia tu is the founder of the company tempat dia kerja.  Dia tak tau rupa founder dia all this while sbb tak pernah visit company dia before.  So mamat ni ingat lagi kat dia n secret2 dia...so mula le mamat ni usik2 sikit, perli2...tu yg start best cerita ni.




Monday, February 20, 2012

SESUNGGUHNYA.......

Sesungguhnya ku minat sangat drama ni.....(tajuk drama tau "Sesungguhnya" tu)
So far tengok banyak kali pun tak boring lagi.
And bila layan sorang2 tu terutamanya, boleh mengalir air mata tu bila tang part kat kolam tu.
Memang menjadi le lakonan beto.
And lakonan Amani pun best.
And gandingan diorang pun menjadi.
Few times dah diorang berganding dalam drama and menjadi le....

Drama ni simple aje tp touching...sbb pelakon2 dia kot berlakon terrer.
And dialog dia pun ada yang best2 like apa yek:

Anuar(Beto)->Lela(Amani):
Kalau awak jadi milik saya, saya takkan benarkan sesiapa sayang awak macamana saya sayang awak.

Lela->Imran (Zul):
U need me but you dont love me....
Pernah tak awak rasa kalau awak tak jumpa orang tu, awak rasa dekat sini....
And ada few dialogs le aku suka....

Lagu2 dalam drama ni pun best2.

Dan sesungguhnya....ku minat gak Beto Kusyairi.....hahahahaha.....

Pelangi Kasih

Pelangi Kasih ni pun one of my fav drama now.  Jalan cerita yang lain dari yang lain.

My fav actor, Beto Kusyairi ada dalam drama ni.
Sangat suka tengok dia berlakon...memang menjadi aje...bagile watak baik ke jahat ke....
Utk drama ni, dia jadi jahat le, so far takde le jahat sampai nak bunuh2 orang ke apa, tapi selfish le.
Dia nye selfish and heartless tu kadang ngeri aje tengok.

Contoh part wife dia Azlin & Nenek Azlin duk sembang masa breakfast, ngumpat dia and dia dengar.
Supaya Nenek Azlin tak racun Azlin lebih banyak, cepat2 dia join dengan selambanya.  Pastu Azlin tanya nak mee goreng ke, dia kata nak, tp nak Nenek yang cedokkan...punya selamba.

Tp cerita ni nampak macam sampai diorang tua coz ada gambar diorang2 ni make up tua.  Emm actually tak minat sangat drama sampai ke tua ni...tp tengokle nanti cerita ni buat best tak, exceptional tak.

Ni sikit preview drama Pelangi Kasih:


Suka gak lagu tema Pelangi Kasih ni; Bukankah Aku - Awi Rafael


Liriknya yang agak menyentuh kalbu, part chorus best melodi & liriknya:
Hancur hatiku hatiku ini
Meskipun tiada pun yang tahu
Aku berdoa aku kan cuba
Meskiku tak lagi percaya

Namun ku masih tetap mencuba
Hampa hati yang ada di langkah kaki
Namun tetap ku menanti

Bukankah aku yang kau mengatakan cinta
Bukan diriku yang kau janjikan semua
Luluh hatiku menantikanmu
Menantikan jawabmu ohh

Meskipun engkau bukan seperti yang dulu
Namun ku tetap disini menantikanmu
Sampai hatimu tinggalkan aku
Namun cintaku tetap hanya untukmu

Bukankah aku yang kau mengatakan cinta
Bukan diriku yang kau janjikan semua
Luluh hatiku menantikanmu
Menantikan jawabmu ohh

Meskipun engkau bukan seperti yang dulu
Namun ku tetap disini menantikanmu
Sampai hatimu tinggalkan aku
Namun cintaku tetap hanya untukmu

Sunday, February 19, 2012

Ariana Mikhail



Ini favourite drama aku sekarang.  Aku rasa jalan cerita dia sangat menarik. 
Actually pokok jalan cerita dia macam cerita dari one of my favourite novel, Sehangat Asmara which is kawin sekejap kat oversea, then sorang terpaksa balik Malaysia, then tinggal sorang lagi camtu aje kat oversea, and then rupa2nya ada anak tp bapaknya tak tahu...aa part tu sama.
Tp di tukar2 sana sini, ditokok tambah lah.  Tak tahu lah yg buat cerita ni dapat the main idea from the novel or not, anyway novel Sehangat Asmara tu sendiri akan dibuat drama tak lama lagi.

Ok, berbalik pada drama ni, mula2 aku macam ingat xbest sangat drama ni, sebab pelakon dia pun Nora Danish, Sein & Riezman....tp layan tu layan gak since masa ni memang ada kat rumah, so tengok aje le TV.  Tp bila dok layan makin best lak drama ni....menarik.  And adik aku yg mula2 xlayan pun dah suka.  Kawan pun ada yang suka.

And aku rasa Nora Danish pun makin OK le lakonan dia, mungkin sbb baru now dia dapat naskhah yang boleh buktikan kebolehan dia berlakon betul2 kot.

Lagu theme drama ni (Sedang Apa Dan Di Mana - Sammy Simorangkir:

Sunday, January 8, 2012

Tiada Duka Yang Abadi

ost drama kashaf imani....a very nice song by opick....tiada duka yang abadi..yeah..hopefully.....



Sunday, January 1, 2012

Untuk Mencintaimu - Seventeen

OST Biar Mimpi Sampai ke Bintang ni actually......



apa yang harus aku lakukan

untuk membuat kau mencintaiku
segala upaya tlah kulakukan untukmu

apa yang harus aku temukan
untuk membuat kau menyayangiku
inilah aku yang memilih kau untukku

reff:
karna aku mencintaimu
dan hatiku hanya untukmu
tak akan menyerah
dan takkan berhenti mencintaimu

ku berjuang dalam hidupku
untuk selalu memilikimu
seumur hidupku, setulus hatiku
hanya untukmu

repeat reff

seumur hidupku, setulus hatiku

ooohhhh

Welcoming 2012.......

Emm macam2 le gak berlaku in year 2011....the current problem that is still ongoing...and the unforgettable incident that happened after raya 2011...memang tak sangka akan experience such problem....
anyway somehow....dah berjaya tempuh le 2011....can say berjaya ke?  ye lah terpaksa tempuh le kan.

So deep in my heart I really hope that 2012....will be my better year....better lah semuanya, myself will be better, my life will be better....
I know cakap senang.....tp nak menrealisasikan tu tak mudah...memerlukan kekuatan diri untuk lawan diri sendiri dan juga lawan obstacles yg dok sedia ada in my life ni....
emm....what else to say...just try my best then....good luck to myself.

so pada sesiapa yg membaca post ni, good luck to you too and hopefully 2012 will be a better year to yourself too.